افتتاح رسمی مرکز کارآزمایی بالینی
دکتر فتوحی ضمن تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در رابطه با فعالیت های مرکز در مرحله آغاز بکار آن گفت: این مرکز می تواند با برگزاری کارگاهها و اطلاع رسانی مناسب نسبت به امر "یارگیری" در سطح دانشگاه توجه کند.معاون پژوهشی دانشگاه افزود: بایستی در مراکز تحقیقات بالینی که دارای قابلیت های لازم هستند، افرادی را انتخاب کنیم که در کارگاههای مرکز شرکت کرده باشند، بتوانند پاسخگوی نیازهای مرکز باشند و رابط مرکز باشند.دکتر فتوحی برای موفقیت هر چه بیشتر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه ابراز امیدواری کرد و افزود: امیدوارم که این مرکز طی سالیان آینده، ضمن دارا بودن توان بالای مالی ناشی از ایجاد گردش مالی خوب، در صورت مناسب بودن بستر کشور به مرکزی بین المللی تبدیل شود و در غیر این صورت در بستر داخلی دارای مشتریان فراوان در داخل و خارج از دانشگاه باشد.
مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه با حضور دکتر فتوحی معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر فیروز رییس مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه، مدیران و اساتید حوزه پژوهش دانشگاه 21 تیرماه سال 1391 در مجتمع پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه (ساختمان گل) افتتاح شد.
در این مراسم، دکتر فتوحی معاون پژوهشی دانشگاه، با اشاره به دو فعالیت اصلی مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه گفت: افزایش تعداد کارآزمایی های بالینی و همچنین ارتقاء کیفیت کارآزمایی های بالینی دو اقدام اساسی است که توسط این مرکز انجام می شود.
وی مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه را یک مرکز حرفه ای مستقل خواند و افزود: قرار نیست که این مرکز صاحب کارآزمایی بالینی ((Clinical Trial در دانشگاه باشد، بلکه این مرکز به اعضاء هیئت علمی و دانشجویانی که قصد انجام کارآزمایی های بالینی را دارند، کمک می کند.
دکتر فتوحی با اشاره به قابلیت مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه در تامین هزینه های خود گفت: این مرکز به دنبال آن است که از شرکت های دارویی سفارش بگیرد، پروتکل کارآزمایی های بالینی را به صورت اخلاقی، نظام مند (Metodologic) و صحیح تدوین کند تا این پروتکل را پس از قرار دادن در چارچوب (Setting) دانشگاه به کمک پزشکان (Clinicians) اجرایی کند.
وی با بیان آن که "مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه در فاز آغازین کار خود به امر آموزش و مشاوره پرداخته است" گفت: بسیاری از شرکت های دارویی برای اخذ مجوز به دنبال انجام کارآزمایی بالینی بوده و راه و روش این کار را نمی دانند.
معاون پژوهشی دانشگاه ضمن تاکید بر اهمیت وجود مرکز کارآزمایی بالینی در دانشگاه گفت: فرآیند کارآزمایی بالینی آن قدر پیچیده است که در نقاط موفق دنیا همین موسسات و برخی شرکت ها هستند که به خوبی آن را اجراء می کنند، چرا که یک پزشک نمی تواند تمام اجزاء آن را بررسی کرده و اجراء کند.
دکتر فتوحی با اشاره به برگزاری دوره های کارشناسی ارشد کارآزمایی بالینی در نقاط مختلف دنیا گفت: فارغ التحصیلان این دوره، یک کارآزمایی بالینی را راه اندازی (Set up) و اجراء می کنند.
وی یکی از واحدهای مورد توجه مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه را بخش طب سنتی ایران دانست و افزود: این مرکز تلاش می کند تا با هماهنگی اساتید و دانشجویان این حوزه، بتواند در راستای توسعه علمی این طب جایگزین، توانایی انجام کارآزمایی های بالینی طب سنتی در کشور را تقویت کند.
معاون پژوهشی دانشگاه تصریح کرد: بایستی به جمع کثیر دانشجویان کمک کنیم تا در زمینه طب سنتی کارآزمایی های بالینی انجام دهند و از این طریق بر پایه شواهد (Evidence Base) اعتماد و علاقه لازم به طب سنتی ایجاد شود.
دکتر فتوحی ضمن تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در رابطه با فعالیت های مرکز در مرحله آغاز بکار آن گفت: این مرکز می تواند با برگزاری کارگاهها و اطلاع رسانی مناسب نسبت به امر "یارگیری" در سطح دانشگاه توجه کند.
معاون پژوهشی دانشگاه افزود: بایستی در مراکز تحقیقات بالینی که دارای قابلیت های لازم هستند، افرادی را انتخاب کنیم که در کارگاههای مرکز شرکت کرده باشند، بتوانند پاسخگوی نیازهای مرکز باشند و رابط مرکز باشند.
دکتر فتوحی برای موفقیت هر چه بیشتر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه ابراز امیدواری کرد و افزود: امیدوارم که این مرکز طی سالیان آینده، ضمن دارا بودن توان بالای مالی ناشی از ایجاد گردش مالی خوب، در صورت مناسب بودن بستر کشور به مرکزی بین المللی تبدیل شود و در غیر این صورت در بستر داخلی دارای مشتریان فراوان در داخل و خارج از دانشگاه باشد.
ارسال نظر