بدون شک در سالیان گذشته انواع درمان و خدمات سلامت و به تبع آن ارتقای سلامت و افزایش امیدزندگی مرهون پژوهش های سلامت بوده است. شاید شعار سال 2012 گزارش سازمان جهانی بهداشت "No Health Without Research " تاکید مجددی بر تاثیر غیر قابل انکار پژوهش بر سلامت جوامع باشد.
در حوزه علوم بالینی، کارآزمایی های بالینی نقطه اتصال پژوهش های علوم پایه به علوم کاربردی و تامین کننده بالاترین سطح شواهد تصمیم گیری جهت مسوولان می باشند. تقویت این چرخه پژوهشی علاوه بر ارتقای شاخص های تولید علم در دانشگاه، در صورت مدیریت صحیح دانش می تواند منجر به ارتباط قوی تر حوزه صنعت با دانشگاه و خلق ثروت از طریق کاربردی و تجاری شدن دانش تولیدی در حوزه علوم بالینی گردد.
امروزه در سراسر دنیا بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی مراکزی تحت عنوان مراکز کارآزمایی بالینی را هدایت می نمایند که بسته به اهداف تعیین شده، از پایه ای ترین فعالیت ها از قبیل توانمند سازی نیروی انسانی پژوهشگر، استخدام بیماران، فراهم ساختن بستر پژوهش در محیط های بالینی، اطلاع رسانی به شرکت کنندگان در مطالعات و اطمینان از رعایت اصول اخلاق وحقوق انسانی، انجام مطالعات اولیه قابلیت اجرا، مشاوره متدولوژی تا انجام کارآزمایی های چند مرکزی برای شرکت های بزرگ داروسازی در سطح ملی یا بین المللی و تهیه نقشه انتشار نتایج و کوتاه نمودن مسیر دانش تولیدی تا بازار و مطالعات بزرگ پس از بازاریابی را انجام می دهند.
ما نیز با راه اندازی مرکز کارآزمایی بالینی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، هم راستا با سیاست های توسعه ای دانشگاه تلاش می کنیم بستری علمی برای تعالی کمی و کیفی کارآزمایی های بالینی در دانشگاه و کشور فراهم آوریم و امیدواریم که در این مسیر، همواره از راهنمایی و همکاری کلیه اساتید برجسته دانشگاهی و پژوهشگران کشوری بهره مند باشیم.
ریاست مرکز کارآزمایی بالینی