A-Z Clinical Trial Summer Course
این دوره تابستانی، اولین دوره متوسط – پیشرفته در قالب کورس تابستانی است که توسط مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرداد ماه 1392 برگزار می شود. مرکز کارآزمایی بالینی در ادامه فعالیتهای آموزشی خود تلاش می کند تا از افراد علاقمند و دارای پیشینه اجرایی یا آموزشی در زمینه کارآزمایی بالینی، پژوهشگرانی را به عنوان همکار پژوهشی تربیت نماید تا علاوه بر طراحی و اجرا پروژه های کارآزمایی بالینی، بتوانند دوره های آموزشی برای سایر علاقمندان در مراکز تحقیقاتی دانشگاهی یا بخش خصوصی را برگزار نمایند. این دوره که از 26 تا 31 مردادماه 1391 برگزار می گردد دارای ظرفیت محدود برای شرکت کننگان می باشد. تلاش می کنیم تا حداکثر بتوانیم 20 نفر از علاقمندان و واجدین شرایط لازم را از سراسر کشور در این دوره ثبت نام نماییم.
ششمین کارگاه سه روزه کارآزمایی بالینی RCT-GCP
مرکز کارآزمایی بالینی بعد از برگزاری موفق اولین دوره تابستانی کارآزمایی بالینی در نظر دارد که هم چنان دوره های سه روزه خود را که در واقع بستر مناسبی برای پژوهشگران جهت شرکت در چنین دوره هایی را فراهم می کند را ادامه دهد. این کارگاه هم چنین شرکت کنندگان را با اهمیت ثبت کارآزمایی های بالینی و اصول استاندارد گزارش نویسی (CONSORT Statement) آشنا می سازد.
کارگاه یک روزه GCP - مهرماه 1392
هم چنین حقوق شرکت کنندگان و آزمودنی ها در این دوره برای پژوهشگران مرور می گردد و کلیه فرم ها و مدارک اساسی و موردنیاز در انجام یک کارآزمایی بالینی توضیح داده می شود. توصیه می شود تمامی پژوهشگران بالینی در این دوره ها شرکت نموده و سپس اطلاعات مورد نیاز خود را در دوره های پیشرفته تر مرکز تکمیل کنند. و این که: همه ما برای انجام یک کارآزمایی بالینی استاندارد نیاز به گذراندن این دوره داریم
Cross- over Design
مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی امسال برای اولین بار دوره آموزشی یک روزه ای را برای طرح های مطالعاتی متقاطع طراحی کرده است. گرچه با توجه به پیشینه موجود از انواع طرح های مطالعاتی کارآزمایی بالینی در کشور، مشاهده می شود که اکثریت این طرح ها همانند سایر کشورها طرح های موازی می باشند اما ما بر این باور هستیم که آشنایی بیشتر پژوهشگران بالینی به سایر طرح ها می تواند هزینه، زمان و کارآیی مداخلات بالینی را در کشور به نحو چشمگیری ارتقا دهد.
هفتمین کارگاه 3+1 روزه RCT-GCP
هم چنین شرکت کنندگان در پایان دوره علاوه بر اصول پایه ای GCP با قوانین کشوری (IranGCP) نیز بطور کامل آشنا خواهند شد، تجربه ای که برای انجام عملی کارآزمایی های بالینی حتما نیازمند آن می باشند. این کارگاه هم چنین شرکت کنندگان را با اهمیت ثبت کارآزمایی های بالینی و اصول استاندارد گزارش نویسی (CONSORT Statement) آشنا می سازد.
کارگاه یک روزه تحلیل کارآزمایی بالینی
در این کارگاه تلاش می گردد تا شرکت کنندگان انواع رویکردهای های آماری در مطالعات کارآزمایی بالینی را به درستی شناسایی نماید و با دانش کافی تشخیص دهند از چه آزمونی برای داده ها واقعی مطالعات خود استفاده نمایند. هم چنین تلاش می شود تا شرکت کنندگان در این کارگاه قادر به تفسیر صحیح خروجی های نرم افزار باشند و بتوانند یافته های خود را صورت گزارشی روان ارایه دهند. آشنایی با شایع ترین تست های آماری مورد استفاده در تحلیل کارآزمایی بالینی
کارگاه انتشار کارآزمایی بالینی How to write your Clinical Trials
مرکز کارآزمایی بالینی به عنوان پیشگام این عرصه، در طول یک سال گذشته تلاش کرده است کلیه فرایندهای اساسی مورد نیاز جامعه علمی، از تهیه و تدوین پروتکل تا اجرا و تحلیل اطلاعات را در آموزش های خود مد نظر قرار دهد. کارگاه گزارش نویسی استاندارد به عنوان یکی دیگر از اقدامات اساسی در راستای توانمند سازی پژوهشگران کشور توسط این مرکز طراحی شده است و تلاش می کند در کمترین زمان بیشترین اطلاعات لازم و مفید را در اختیار شما شرکت کنندگان قرار دهد.
هشتمین دوره کارگاه های فصلی 3 روزه RCT-GCP
این دوره با هدف آشنایی بیشتر پژوهشگران بالینی با مفاهیم پایه ای کارآزمایی بالینی طراحی شده است. هم چنین شرکت کنندگان در پایان دوره علاوه بر اصول پایه ای GCP با قوانین کشوری (IranGCP) نیز بطور کامل آشنا خواهند شد، تجربه ای که برای انجام عملی کارآزمایی های بالینی حتما نیازمند آن می باشند. این کارگاه هم چنین شرکت کنندگان را با اهمیت ثبت کارآزمایی های بالینی و اصول استاندارد گزارش نویسی (CONSORT Statement) آشنا می سازد.
کارگاه محاسبه حجم نمونه در کارآزمایی بالینی
برای اطمینان از این که زمان و هزینه ی صرف شده در این گونه مطالعات متناسب با اهداف آن مطالعه بوده و منابع در اختیار پژوهشگر به هدر نرفته باشد، همواره یکی از سوالات اساسی که بایستی در مرحله ی طراحی مطالعه به آن پاسخ داده شود، تعداد افراد شرکت کننده در مطالعه می باشد در کنار آشنایی با مباحث پایه و اصلی، معرفی نرم افزار مناسب برای محاسبه ی حجم نمونه از دیگر اهداف اصلی این کارگاه می باشد.
دومین مدرسه تابستانی کارآزمایی بالینی
شرکت کنندگان در طول شش روز با یک سناریوی واقعی از پیش تعیین شده، کلیه مراحل طراحی و اجرای یک مطالعه بالینی از قبیل تدوین پروتکل و مستندات الزامی، انتخاب سایت، فرایند بیمارگیری، مدیریت پروژه، مدیریت داده ها، اصول ICH-GCP، قوانین کشوری IrGCP، قوانین کمیته های اخلاق کشوری، اصول ثبت پروتکل، و مراحل ثبت مدارک مورد نیاز به مراجع قانونی و نظارتی را مرور می کنند.