کارگاه حجم نمونه - اردیبهشت 1392

کارگاه حجم نمونه - اردیبهشت 1392

برای اطمینان از این که زمان و هزینه ی صرف شده در این گونه مطالعات متناسب با اهداف آن مطالعه بوده و منابع در اختیار پژوهشگر به هدر نرفته باشد، همواره یکی از سوالات اساسی که بایستی در مرحله ی طراحی مطالعه به آن پاسخ داده شود، تعداد افراد شرکت کننده در مطالعه می باشد در کنار آشنایی با مباحث پایه و اصلی، معرفی نرم افزار مناسب برای محاسبه ی حجم نمونه از دیگر اهداف اصلی این کارگاه می باشد.

مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شده به عنوان استاندارد طلایی (gold standard) برای بررسی روابط علت و معلول در انواع مطالعات مطرح می شود. برای اطمینان از این که زمان و هزینه ی صرف شده در این گونه مطالعات متناسب با اهداف آن مطالعه بوده و منابع در اختیار پژوهشگر به هدر نرفته باشد، همواره یکی از سوالات اساسی که بایستی در مرحله ی طراحی مطالعه به آن پاسخ داده شود، تعداد افراد شرکت کننده در مطالعه میباشد. تا در نهایت بتوان با دقت مناسبی به فرضیه پژوهشی مطالعه پاسخ داد. اگر حجم نمونه ی مطالعه ای کمتر از مقدار مورد نیاز باشد، ممکن است در نهایت نتوان به نتیجه گیری موثر و ارزشمندی دست یافت و در صورتی که این تعداد بیشتر از اندازه مورد نیاز باشد، از یک سو اجرای مطالعه دستخوش مشکلاتی خواهد بود و از سوی دیگر منابع مالی و انسانی مطالعه به هدر خواهد رفت. به همین علت تعیین تعداد مناسب افراد شرکت کننده در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی همواره دغدغه پژوهشگران و حمایت کنندگان مالی می باشد.

مرکز کارآزمایی بالینی با هدف کمک به طراحی مناسب مطالعات کارآزمایی بالینی (هزینه حداقل و توان مناسب )، اقدام به برگزاری کارگاه محاسبه ی حجم نمونه برای مطالعات کارآزمایی بالینی نموده است تا علاقمندان بتوانند با روش های مناسب محاسبه ی حجم نمونه در طرح های مطالعاتی مختلف کارآزمایی بالینی آشنا شوند. در کنار آشنایی با مباحث پایه و اصلی، معرفی نرم افزار مناسب برای محاسبه ی حجم نمونه از دیگر اهداف اصلی این کارگاه می باشد.

 جهت اطلاع بیشتر از نحوه ثبت نام فایل پوستر (نسخه کم حجم) کارگاه را دانلود نمایید:  ctc-poster-sample_sizel_1392_workshop_opt.pdf


اسلایدهای این دوره را از این جا دانلود نمایید: ctc-samplesiaze-92.rar

عناوین کلیدی: 

کارآزمایی بالینی، حجم نمونه، توان مطالعه 

اهداف: 

    • مرور مفاهیم پایه ای آمارحیاتی، آزمون فرضیه، خطاهای نوع یک و دو، توان آزمون
    • مرور آزمون های آماری رایج در کارآزمایی بالینی
    • ملاحظات و پیش نیازهای برآورد حجم نمونه
    • آشنایی با نرم افزار G-Power
  • کارعملی تعیین حجم نمونه با نرم افزار
روش های تدریس: 

سخنرانی، کار عملی با نرم افزار 

مخاطبین: 

کلیه پژوهشگران بالینی
سخنرانان: 

دکتر اصغر اخلاقی،‌ دکتر لیلا جانانی،‌ دکتر هما کاشانی

محل: 

مکان برگزاری: تهران، خ انقلاب، خ کارگر شمالی، نرسیده به بلوار کشاورز، مجتمع پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پلاک 1547، طبقه چهارم، مرکز کارآزمایی بالینی ( واحد 23)

 
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *